Köttgryta med högrev - enkelt recept

Visst är det härligt med klassiskt långkok! Här är ett underbart enkelt och snabblagat recept på köttgryta signerat kocken Tommy Myllymäki. Laga denna härliga rödvinsbräserade högrev och bjud in dina vänner på en trevlig middag!
Tommy Myllymäki

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 200 g sidfläsk
  • 2 gula lökar - skalade och delade
  • 2 morötter - skalade och delade
  • 3 lagerblad
  • 1 msk timjanblad - plockade
  • 1 flaska rödvin
  • vatten
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl bladpersilja - plockad
  • salt
  • peppar efter smak

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör!

  2. Lägg hela högrevsbiten i stor kastrull, tillsätt morot, lök, lagerblad och timjan.

  3. Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.

  4. Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.

  5. Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.

  6. Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.

  7. Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.

  8. Servera med potatismos.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!