Rödlöksmarmelad med björnbär

Recept på marmelad gjord på rödlök. En oväntat god kombo tillsammans med paté!

Mitt Kök
Rödlöksmarmelad med björnbär
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl ljus sirap - ekologisk
  • 125 g björnbär - tinade
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • 300 g köttpaté - eller kycklingpaté, ca
  • hjärtsallad
  • körvel

Gör så här

  1. Skala, dela och skiva rödlök och vitlök. Fräs löksorterna i en gryta med oljan på låg värme, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, sirap och björnbär. Koka samman till en syltig konsistens, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Lägg upp i glasburk med lock. Förvara i kylskåp. Servera på blad av hjärtsallad med bitar av kycklingpaté eller annan köttpaté och marmelad. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök