Rödkålssallad med tranbärsdressing

Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing. Krispig sallad med  sötsyrlig dressing.
Petra Lindstrand
Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing.
Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 70 g mangoldskott
  • 70 g babyspenat

Tranbärsdressing

  • 1,5 dl tranbär - frysta
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk balsamvinäger - vit
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Fräs tranbären i lönnsirap och vinäger på medelvärme i en stekpanna ca 2 min. Låt svalna. Blanda med olja, salt och peppar.

  2. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Vänd ihop med dressingen.

  3. Lägg en bädd av gröna blad i botten på ett fat och toppa med kålen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!