Rödkålssallad med hasselnötsströssel

Knaprig sallad med hyvlade gulbetor, spenat och rostad schalottenlök. Nötströsslet serveras bredvid så att allergiker kan undvika dem.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g rödkål
  • 150 g spenat
  • 2 gulbetor
  • 3 - 4 schalottenlökar - (150 g)
  • 2 tsk olivolja

Dressing

  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Nötströssel

  • 200 g hasselnötter
  • 0,5 dl slätbladig persilja - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Nötströssel: Rosta hasselnötterna i torr panna och gnugga av en del av skalet med en handduk.

  2. Krossa dem med baksidan av en kastrull och blanda med persilja, olja och salt.

  3. Finstrimla rödkålen och skölj spenaten. Skala och skär gulbetorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd ihop i en skål.

  4. Skala och skiva schalottenlökarna och stek i olivolja. Låt kallna.

  5. Vispa ihop dressingen. Häll den över salladen. Strö över schalottenlök. Servera nötströsslet vid sidan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!