Rödkålssallad med brynt smör och sherryvinäger

Brynt smör passar till det mesta! Här i en rödkålssallad med russin.

Allt om Mat
Rödkålssallad med brynt smör och sherryvinäger
Foto: Per Ranung

Rödkålssallad med brynt smör och sherryvinäger

  • 1 kg rödkål
  • 1 dl sherryvinäger
  • 4 msk sirap - ljus
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i grova bitar, ca 2 x 2 cm. Koka kålen i vinäger, sirap, vatten och kanelstång tills den känns mjuk men ändå har tuggmotstånd, ca 20 min.

  2. Tillsätt russinen mot slutet av koktiden.

  3. Smält smöret i en kastrull tills det har fått en fin mellanbrun färg och doftar nöt.  Ringla smöret över den varma kålen och njut av den till köttbullar och skinka.

    Foto: Per Ranung

    julbord-recept-

Vad tyckte du om receptet?