Läsartips: Rödkålssallad med tranbär och valnötter

Ulrika Norström från Värmdö tipsar om sitt recept på en sötsyrlig rödkålssallad som passar perfekt till jul: "Tyskland har inspirerat till denna fräscha rödkålssallad med valnötter. Tranbär ger salladen ett extra lyft. Salladen kan varieras med hasselnötter och gula russin".
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g valnötter - grovhackade
  • 750 g rödkål
  • 50 g tranbär - soltorkade
  • 2 dl lingondricka - koncentrerad

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Stek den i smör i en stekpanna 2-3 min under omrörning. Tillsätt lingondricka och låt koka ca 5 min utan lock tills saften kokat in.

  2. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar. Strö på tranbär och valnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!