Rödkål med äpple och brysselkål

Två gånger kål och äpple i en varm kålsallad.

Ingredienser

  • 800 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 dl cider
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 lagerblad
  • 2 äpplen
  • 500 g brysselkål
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. 30 min

  2. Finstrimla rödkålen med ­mandolin eller osthyvel. Skala och strimla rödlöken.

  3. Fräs kål i smör ca 3 min.

  4. Ringla över sirapen och tillsätt cider, vin, vinäger, salt, peppar och lagerblad.

  5. Låt puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

  6. Kärna ur och skär äpplena i små bitar.

  7. Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min.

  8. Blanda ner avrunnen brysselkål och ­äppelbitar i kålen och låt koka upp.

  9. Strö över flingsaltet och servera kålen varm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Elisabeth Johansson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!