Rödkål

Rödkål blir bara godare om den görs dagen före servering.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,2 kg rödkål
  • 1 dl äppelmos
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 10 kryddnejlikor
  • 10 kryddpeppar
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort den grova stammen från rödkålen. Skär kålen i ca 4 x 4 cm stora bitar. Lägg kålen i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser.

  2. Låt koka under lock tills kålen är mjuk, ca 45 min. Ta av locket och låt kålen koka ihop ca 30 min, tills nästan all vätska kokat in. Smaka eventuellt av med mer gelé eller vinäger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!