Röding och hummer med pumpa- och fänkålsbuljong och pumpamajonnäs

Recept på röding och hummer med  pumpa- och fänkålsbuljong  och pumpamajonnäs. Pumpamajonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra mindre sats.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 200 g rödingfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 hummer
  • 1 msk rapsolja

Pumpamajonnäs

  • 150 g butternutpumpa
  • 1,5 dl vatten
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 krm salt

Buljong

  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g butternutpumpa
  • 80 g zucchini
  • 80 g fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond - konc

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Pumpamajonnäs: Skala, kärna ur och skär pumpan i ½ cm stora bitar. Lägg dem i en liten kastrull med vattnet. Lägg på locket och låt koka ca 20 min, tills de är helt genommjuka. Häll av vattnet och mixa pumpan till en slät tjock puré. Låt kallna.

  2. Mixa 100 g pumpapuré med äggula och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en slät kräm. Krydda med salt.

  3. Buljong: Skala och finhacka vitlöken. Skala, kärna ur och skär pumpan i 1/2 cm stora tärningar. Ansa och skär zucchini och fänkål i 1/2 cm stora bitar.

  4. Fräs vitlök och grönsaker i olja i en kastrull under omrörning ca 1 minut. Häll på vinet och koka upp. Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 5 min.

  5. Skär rödingen i 4 bitar. Krydda  dem med salt. Klyv hummern och ta ut allt kött. Skär hummerköttet i mindre bitar.

  6. Stek rödingen i olja ca 2 min på varje sida. Lägg hummern i buljongen. Häll buljongen med hummern runt om. Lägg på röding och pumpamajonnäs och toppa med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!