Röding med smörstekt svartrot, gräddkokt kål och trattkantareller

Svartrötter skalas under kallt vatten och läggs i citronvatten för att inte mörkna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gräddkokt spetskål

  • 200 g spetskål
  • 200 g grönkål
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Svartrötter

  • 400 g svartrötter
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Svamp

  • 300 g trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Garnering

  • dill
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Röding: Sätt ugnen på 175°. Putsa rödingen och smörj en plåt med olja. Salta och peppra fisken. Lägg fisken på plåten med skinnsidan uppåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min. Dra bort skinnet före servering.

  2. Gräddkokt kål: Strimla kålen och fräs den snabbt i smör i stekpannan. Tillsätt grädden och koka ihop till simmig konsistens, ca 3 min. Blanda i citronsaften. Krydda med salt och peppar.

  3. Svartrötter: Skala svartrötterna och skär dem i bitar på snedden. Stek i smör ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Svamp: Stek svampen i smör ca 5 min.  Krydda med salt.

  5. Servera fisken upplagd på kålen, lägg på svartrötter och svamp. Toppa med dill och vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!