Ugnsbakad röding med romsås och primörsallad
Tillagning: 15 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Röding med romsås lagas enkelt i ugnen, och du slipper dessutom fiskdoftande os när gästerna kommer.
Ingredienser
4
personer
-
4
rödingfiléer
- (à 150 g)
-
0,5 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Romsås
-
80 g
fiskrom
- t ex sikrom
-
2 dl
crème fraiche
-
2 msk
rödlök
- finhackad
-
2 msk
dill
- finhackad
-
0,5
citron
Tillbehör
-
primörsallad
- se recept
Gör så här
-
Sätt ugnen på 100°. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, beräkna 20–25 min.
-
Romsås: Blanda rom, crème fraiche, lök och dill. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i såsen.
-
Ta ut rödingen och servera den med romsås och primörsallad.