Röding med romsås och primörsallad

Röding med romsås lagas enkelt  i ugnen, och du slipper dessutom fiskdoftande os när gästerna kommer.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - (à 150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Romsås

  • 80 g fiskrom - t ex sikrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 2 msk dill - finhackad
  • 0,5 citron

Tillbehör

  • primörsallad - se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, beräkna 20–25 min.

  2. Romsås: Blanda rom, crème fraiche, lök och dill. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i såsen.

  3. Ta ut rödingen och servera den med romsås och primörsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!