Ugnsbakad röding med romsås och primörsallad

Röding med romsås lagas enkelt i ugnen, och du slipper dessutom fiskdoftande os när gästerna kommer.

Anna Wendt
Ugnsbakad röding med romsås och primörsallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - (à 150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Romsås

  • 80 g fiskrom - t ex sikrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 2 msk dill - finhackad
  • 0,5 citron

Tillbehör

  • primörsallad - se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg rödingfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, beräkna 20–25 min.

  2. Romsås: Blanda rom, crème fraiche, lök och dill. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i såsen.

  3. Ta ut rödingen och servera den med romsås och primörsallad.

Vad tyckte du om receptet?