Röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris  

Recept på röding med körvelsås, ångad spetskål och sparris. Hittar du inte körvel går det bra att använda gräslök. 
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl champagne - eller torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk fiskfond - konc
  • 2 krukor körvel
  • 2 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 400 g spetskål
  • 250 g grön sparris

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda fisken med flingsalt och peppar. Lägg filéerna med skinnsidan upp i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 4 min, tills den är nätt och jämnt klar och skinnet går lätt att dra av.

  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i en kastrull med smör. Tillsätt vinet och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och fond och småkoka ca 5 min. Tillsätt körvel, citronsaft, salt och peppar och mixa slätt med mixerstav.

  3. Ansa och skär spetskålen i bitar. Ansa sparrisen och skär i 3 cm långa bitar. Lägg dem i ånginsatsen och ånga ca 3 min, tills kål och sparris är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd.

  4. Fördela kål och sparris på tallrikar. Lägg fisken över. Ringla såsen runt om och garnera med körvel.

  5. Foto Ulrika Pousette 7/17

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!