Röding med dillstuvade kantareller

Recept på röding med stuvad svamp. Kantareller och dill är en fantastiskt god smakkombination och ett härligt tillbehör till stekt fisk. Får du inte tag på röding passar kantarellerna lika bra till lax.

Röding med dillstuvade kantareller
Röding med dillstuvad svamp Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - (à 150 g)
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 tsk strösocker
  • 400 g kantareller
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 1 knippa dill
  • 1 krm chiliflakes

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • sockerärter

Gör så här

  1. Krydda fiskens köttsidor med 1 tsk salt och socker. Låt stå i ca 15 min.

  2. Ansa och skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Stek dem utan smör tills all vätska kokat bort. Tillsätt 2 msk smör och stek tills kantarellerna fått fin färg. Häll på grädde och vin och låt puttra i ca 5 min.

  3. Hacka dillen. Krydda svampen med 1 tsk salt och chiliflakes och blanda i dillen.

  4. Stek rödingen i 2 msk smör i ca 3 min på varje sida.

  5. Servera fisken med kantareller, kokt potatis och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?