Rödgrön cole slaw
Det här är en riktigt härlig cole slaw där flera goda kålsorter samsas. Sesamfrö ger crunch och äpple friskar upp!
Ingredienser
-
300 g
rödkål
-
200 g
vitkål
-
100 g
grönkål
- färsk
-
1
gul lök
-
2 tsk
salt
- + 1 krm
-
2
juläpplen
-
1 dl
russin
- gula
-
1 dl
majonnäs
-
0,5 dl
dijonsenap
- grov
-
2 msk
äppelcidervinäger
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
sesamfrön
- oskalade
Gör så här
-
Ansa och finstrimla rödkål, vitkål och grönkål. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i en bunke och strö på saltet. Ställ under press ca 3 timmar men gärna längre, ca 12 timmar.
-
Krama ut eventuell vätska ur kålen. Kärna ur och finstrimla äpplena. Blanda äpple och russin med kålen.
-
Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, salt och peppar. Blanda såsen väl med kålen.
-
Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de har fått lite färg. Låt svalna. Vänd ner sesamfröna och strö lite på toppen.