Rödbetswrap med isterband, senapsgräddfil och rödkålssallad

Recept på rödbetswrap med isterband, senapsgräddfil och rödkålssallad. Tortillabröd med rödbetor är en rolig nyhet på tacohyllan och de passar perfekt att fylla med ett matigt isterbandsfräs, saltgurka, gräddfil och rödkål.
Rödbetswrap med isterband, senapsgräddfil och rödkålssallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp tortillabröd - med rödbetor (240 g)
  • 350 g isterband - (17 % fett)
  • 400 g potatis - kokt
  • 1 rödlök
  • 300 g rödkål
  • 4 saltgurkor - hela
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk sötstark senap
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Dra bort skinnet från isterbanden och smula sönder inkråmet. Tärna potatisen. Skala och hacka löken.

  2. 2. Stek isterbandsinkråmet i en torr stekpanna tills det fått fin färg och är smuligt. Blanda i potatis och lök och stek ytterligare ca 5 min under omrörning. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Finstrimla kålen. Blanda kålen med 1 msk olja, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Skär saltgurkan i stavar. Blanda gräddfilen med senap och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Fördela isterbandsfräs, rödkålssallad, saltgurka och senapsgräddfil på tortillabröden. Vik ihop och servera.

Vad tyckte du om receptet?