Rödbetsvåfflor med löjrom och smetana

Rödbetans lite söta smak ger våfflorna både mer smak och färg. Och ger en fin smakbrytning till den salta löjromen och friska smetanan. Servera våfflorna som en läcker liten aptitretare eller vickning.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl dinkelmjöl - siktat eller vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl rödbeta - grovriven färsk
  • smör - till pensling av våffeljärnet

Till servering

  • smetana
  • löjrom
  • rödlök - hackad
  • gräslök - hackad
  • dill
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan smöret. Blanda i rödbetan.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna.

  4. Servera våfflorna med en klick smetana och löjrom. Strö över rödlök och gräslök. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök