Rödbetstortilla med fetaost

Denna spanska omelett blir mättande och god när potatis, betor och feta blandas i äggsmeten. Tortillan är även god kall, om det skulle bli något över.
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 300 g rödbetor
  • 400 g potatis
  • 4 salladslökar - + 1
  • 8 ägg
  • 150 g fetaost
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100 g rucola
  • 200 g bröd

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetor och potatis i tunna skivor. Koka dem var för sig i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt rinna av.

  2. Ansa och strimla 4 salladslökar. Stek rödbetor, potatis och salladslök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Vispa upp äggen. Tillsätt 1 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten i pannan. Stick i äggsmeten så att den rinner ner i pannan och stelnar.

  4. Låt tortillan försiktigt glida ner på en stor tallrik. Hetta upp 1 msk smör i stekpannan. Vänd tillbaka tortillan i stekpannan och stek 2–3 min på andra sidan. Smula fetaosten över tortillan och lägg den på ett fat. Ansa och strimla 1 salladslök och strö den över.

  5. Servera tortillan skuren i snibbar med rucola och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!