Rödbetssoppa med krabbröra

Den goda krabbröran serveras på hårt bröd eller direkt i soppan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten - + drygt 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 lime - pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk ingefära - riven, färsk
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar - nymalen

Krabbröra

  • 1 pkt krabbpinnar
  • 0,3 gurka - 5 cm
  • 2 msk koriander - hackad, eller persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt - och lite peppar

Tillbehör

  • rågknäckebröd - krispigt

Gör så här

  1. Skala och skiva rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull 2–3 min.

  2. Lägg i rödbetor, kokosmjölk, vatten, fond, limesaft, salt och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 20 min eller tills rödbetorna är mjuka. Kör soppan ganska slät i en matberedare eller med mixerstav. Smaka ev av med mera salt. 3.Krabbröra: Finhacka krabbpinnarna. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med örter och senap. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppan eller på hårt bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!