Rödbetssallad med korngryn

Recept på rödbetssallad. Isterband och rödbetor är en lika klassisk som god kombination, här i form av en sallad.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dl dinkelgryn - eller hela korn
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 500 g rödbetor
  • 300 g isterband
  • rapsolja
  • 65 g röd mangold - späda skott eller babyspenat, ca
  • 1 msk citron - pressad
  • salt
  • peppar - nymald
  • 1 dl pepparrot - finriven färsk, ca
  • gräslök - hackad

Gör så här

  1. Koka grynen i buljongen enligt förpackningen. Häll av överblivet kokvatten. Låt grynen ånga av.

  2. Koka rödbetorna mjuka, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre.

  3. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma.

  4. Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Bryn korvköttet smuligt i rapsolja.

  5. Blanda rödbetor, gryn och mangold med citronsaft och 2 msk rapsolja . Krydda med salt och peppar.

  6. Lägg upp salladen och strö över isterbandköttet. Toppa med en litet berg av nyriven pepparrot. Strö över hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök