Rödbetssallad med strimlat äpple

Krämig och god rödbetssallad är en riktig klassiker, toppa gärna med strimlat äpple.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 15 rödbetor - små
  • 1 dl ättiksprit - 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl rapsolja

Garnering

  • äpple - strimmlat

Rödbetssallad

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnugga av skalet under rinnande vatten. Halvera betorna.

  2. Koka upp ättika, socker och vatten och häll över betorna. Låt stå i kylen ett dygn.

  3. Vispa äggulor, senap, vinäger och salt kraftigt, Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.

  4. Sila lagen från rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Blanda betorna med majonnäsen. Toppa med strimlat äpple.

Recept av Christian Hellberg

Tips! Försök att skala betorna så att de blir släta och fina – ser naturligt och levande ut.

SE ÄVEN: Bästa recepten med grönkål

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!