Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis

Rödbetsravioli Raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis är vacker i färg och smakar fantastiskt. Lakritsört smakar som det låter och finns att köpa i välsorterade saluhallar. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och kan bytas ut mot harsyra om man har turen att hitta det.

Elisabeth Johansson
Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 rödbeta - stor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 tsk olivolja - + 1 msk

Chèvrecrème

  • 50 g chèvreost
  • 0,5 dl crème fraiche

Garnering

  • lakritsört
  • oxalis

Gör så här

  1. Skala rödbetan och skär den i tunna skivor på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och 1 tsk olja. Lägg rödbetsskivorna i blandningen och låt stå ca 10 min.

  2. Chèvrecrème: Riv chèvreosten. Mixa den tillsammans med crème fraiche. Lägg crèmen i en liten spritspåse.

  3. Ta upp och torka av rödbetsskivorna på hushållspapper. Spritsa en liten klick crème mitt på skivorna. Vik upp skivorna och fäst dem i crèmen. Ringla över 1 msk olja och spritsa en liten klick ostcrème i mitten på varje knyte. Garnera med lakritsört och oxalis.

Vad tyckte du om receptet?