Rödbetsrakor med fetaost och myntayoghurt

Är blasten på rödbetorna fräsch kan den sparas och fräsas med lite pressad vitlök och serveras till exempelvis rökt fisk.

Rödbetsrakor med fetaost

  • 1 knippa rödbetor - (ca 500 g)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl couscous
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g fetaost

Myntayoghurt

  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 100 g mâchesallad

Gör så här

  1. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda med ägg, salt och peppar.

  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Myntayoghurt: Hacka myntan och blanda den med yoghurt och salt.

  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och klicka i rödbetssmeten. Stek rakorna på medelvärme ca 4 min på varje sida. Smula över fetaosten.

  5. Servera de nystekta rakorna med couscous, myntayoghurt och mâchesallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!