Rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack

Recept på rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack. Quinoan får vackert röd färg när den kokas tillsammans med rödbetsklyftor.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 50 g frön - och nötter, blandade
  • 1 knippa rödbetor - små
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vattenmelon - (ca 500 g)
  • 100 g chèvreost

Marinerade lammracks

  • 12 lammkotletter - enkla med ben eller 8 dubbla lammkotletter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta frön och nötter i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt kallna. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.

  2. Skölj quinoan med hett vatten. Koka upp 4 dl vatten och lägg i quinoa, rödbetsklyftor och salt. Koka på medelvärme ca 15 min under lock.

  3. Marinera köttet under tiden. Skala och skär vitlöken i tunna klyftor. Hacka rosmarinen grovt. Blanda alla ingredienser till marinaden utom flingsaltet. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och låt den ligga i kylen ca 15 min.

  4. Ansa och skiva salladslöken. Vänd ner den i rödbetsquinoan, spara lite till garnering.

  5. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg bitarna på quinoan och strö över resten av salladslöken. Smula över osten och strö över frön och nötter.

  6. Ta köttet ur marinaden. Grilla det 3-4 min på varje sida. Strö över fling­salt och servera till quinoan.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!