Rödbetskaka med limefrostning

Den här saftiga kakan täcks av en frosting smaksatt med honung och saften från en limefrukt. Garnera med finrivet limeskal.
Elisabeth Johansson
Rödbetskaka med limefrostning
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödbetskaka

  • 3 ägg
  • 3 dl kokossocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk kanel - malen
  • 1 tsk kardemumma - malen
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl rapsolja
  • 4,5 dl rödbetor - grovt rivna

Frosting

  • 50 g smör - mjukt
  • 1 lime - 2 tsk av saften och finrivet skal
  • 300 g philadelphia - rumstempererad
  • 0,5 dl honung - flytande

Gör så här

  1. Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfastform cirka 25x20 centimeter.

  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt.

  4. Blanda torra ingredienser i en skål, vänd ner blandningen i äggsmeten.

  5. Tillsätt rapsolja och rivna rödbetor.

  6. Häll upp smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka om den är färdig.

  7. Frosting: Vispa upp smöret med limesaften.

  8. Vispa Philadelphiaosten med honungen i en separat skål.

  9. Vispa ner lite i taget av smöret i Philadelphiaosten, vispa kraftigt med en elvisp.

  10. Bred frostingen över kakan och strö över limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök