Rödbetsgravad lax  

Rödbetsgravad lax har en vackert röd färg. Ett gott recept från oss på Allt om Mat.

Pernilla Lundberg
Rödbetsgravad lax  
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g laxfilé - färsk, med skinn
  • 2 rödbetor - stora
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1 msk vitpeppar - krossad
  • 1 dl dill - grovt hackad

Garnering

  • dill
  • senapsfrön - gula

Tillbehör

  • hovmästarsås

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna.

  2. Blanda socker salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen och lägg den i en form. Fördela rödbetor och dill ovanpå. Täck formen med plastfolie.

  3. Låt grava i kylen 2 dygn. Vänd på laxen några gånger under tiden.

  4. Skrapa bort rödbetor och dill. Skär laxen i skivor. Garnera med dill och frön. Servera med hovmästarsås.

Vad tyckte du om receptet?