Rödbetscrème med rostad spiskummin

Röror av alla de slag är gott att ha i kylen på sommaren. Den här är tänkt som ett tillbehör till bulgursallad men även gott på t ex en grov smörgås med kalla köttbullar, eller till en bit grillad fisk.
Malin Landquist
Rödbetscrème med rostad spiskummin
Rödbetscrème med rostad spiskummin Foto: Peter Carlsson

Rödbetscrème med rostad spiskummin

  • 6 - 7 rödbetor - (500 g)
  • 1 tsk spiskummin - hel
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnugga bort skalet under rinnande kallt vatten. Låt rödbetorna kallna.

  2. Rosta spiskumminen i en torr panna tills den får lite färg 1–2 min. Lägg rödbetorna i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en tjock röra. Lägg över i en skål och droppa över olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!