Rödbetscrème med rostad spiskummin
Koktid:
Aktiv tid c:a 10 minuter
Röror av alla de slag är gott att ha i kylen på sommaren. Den här är tänkt som ett tillbehör till bulgursallad men även gott på t ex en grov smörgås med kalla köttbullar, eller till en bit grillad fisk.
Rödbetscrème med rostad spiskummin
-
6 - 7
rödbetor
- (500 g)
-
1 tsk
spiskummin
- hel
-
2 dl
matyoghurt
-
0,75 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
1 msk
olivolja
Gör så här
-
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnugga bort skalet under rinnande kallt vatten. Låt rödbetorna kallna.
-
Rosta spiskumminen i en torr panna tills den får lite färg 1–2 min. Lägg rödbetorna i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en tjock röra. Lägg över i en skål och droppa över olja.