Rödbetscrème med rostad spiskummin

Röror av alla de slag är gott att ha i kylen på sommaren. Den här är tänkt som ett tillbehör till bulgursallad men även gott på t ex en grov smörgås med kalla köttbullar, eller till en bit grillad fisk.

Malin Landquist
Rödbetscrème med rostad spiskummin
Rödbetscrème med rostad spiskummin Foto: Peter Carlsson

Rödbetscrème med rostad spiskummin

  • 6 - 7 rödbetor - (500 g)
  • 1 tsk spiskummin - hel
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnugga bort skalet under rinnande kallt vatten. Låt rödbetorna kallna.

  2. Rosta spiskumminen i en torr panna tills den får lite färg 1–2 min. Lägg rödbetorna i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en tjock röra. Lägg över i en skål och droppa över olja.

Vad tyckte du om receptet?