Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter är en vacker och god vegosoppa. Den går bra att frysa så gör gärna dubbel sats när du ändå håller på.

Petra Lindstrand
Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 500 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 1 l vatten
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g valnötter
  • 100 g getost
  • 3 dl gräddfil
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 50 g bröd - mörkt, per person

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetorna i små bitar. Skär rödkålen i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och rödkål och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Rosta valnötterna i en stekpanna. Smula getosten och blanda med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Servera soppan med getostklick, valnötter och bröd.

  5. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

  6. Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?