Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter är en vacker och god vegosoppa. Den går bra att frysa så gör gärna dubbel sats när du ändå håller på.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 500 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 1 l vatten
  • 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g valnötter
  • 100 g getost
  • 3 dl gräddfil
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 50 g bröd - mörkt, per person

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetorna i små bitar. Skär rödkålen i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och rödkål och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Rosta valnötterna i en stekpanna. Smula getosten och blanda med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Servera soppan med getostklick, valnötter och bröd.

  5. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

  6. Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!