Rödavinbärssnittar

Rödavinbärssnittar - goda kakor som kan förvaras i frysen och tas fram till sommarfikat.
Tove Nilsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödavinbärssnittar

  • 250 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemumma - stött
  • 2 ägg
  • 6,5 dl vetemjöl - (390 g)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl rödvinbärssylt - gärna hemkokt, se recept nedan

Rödvinbärssylt

  • 225 g vinbär - frysta
  • 2 dl syltsocker

Glasyr

  • 1,5 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

  2. Dela degen i fyra delar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Rödvinbärssylt: Värm frysta vinbär i en kastrull, låt smälta något. Tillsätt syltsocker och koka sylten 2–4 min. Låt svalna

  4. Gör en skåra med ett pekfinger i varje längd och fyll med sylt.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  6. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna och skär i sneda snittar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!