Röda bär under pistaschtäcke

Pistaschnötterna kan bytas ut mot skållad sötmandel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 l hallon
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl pistaschnötter - skalade, osaltade (ca 125 g)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör - kylskåpskallt

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa bären, halvera jordgubbarna och lägg bären i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsskålar. Strö över hälften av sockret.

  2. Hacka nötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl och resten av sockret. Strö blandningen över bären. Hyvla över smöret med en osthyvel.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  4. Servera bären lätt avsvalnade med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!