Röd vinbärssylt med nektariner

I den här sylten möts friska vinbär med söt frukt i en härlig kombination. Sylten passar också bra att använda som marmelad.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 l röda vinbär
  • 500 g nektariner
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker

Gör så här

  1. Repa vinbären, det ska bli cirka 8 dl repad mängd. Tvätta nektarinerna och skär i små bitar. Varva vinbär och nektariner i en gryta. Häll på vattnet.

  2. Koka sakta under lock cirka 10 minuter.

  3. Tillsätt sockret och höj värmen. Koka utan lock cirka 3 minuter, rör ett par gånger under tiden.

  4. Ta grytan från värmen och skumma noga. Låt sylten vila cirka 15 minuter. Rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.

  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök