Röd vinbärssaft

Lättlagad och väldigt god röd vinbärssaft med inslag av vanilj.
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 röda vinbär
  • 8 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker - med äkta vanilj
  • 1 krm natriumbensonat

Gör så här

  1. Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och sjud i 10 minuter under lock.

  2. Mosa bären mot grytans kant. Häll upp ­bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

  3. Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Ta grytan från plattan. Skumma väl.

  4. Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

  5. Fyll saften i varma, rena flaskor. Förslut. ­Förvaras kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök