Röd vinbärssaft med sangriakryddor

Kryddnejlika, kanel, och ingefära ger smak åt denna läskande saft. God att bjuda som sommardrink.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 l röda vinbär
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kryddnejlikor - hela
  • 3 kanelstänger
  • 2 bitar ingefära
  • strösocker - 6 dl socker/liter avrunnen saft

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg i bär och kryddor och koka ca 10 min.

  2. Häll upp bärmassan i en silställning och låt det självrinna ca 30 min.

  3. Mät upp saft och socker. Koka upp saften och rör ner sockret. Dra grytan åt sidan och skumma.

  4. Fyll saften i rena varma flaskor.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!