Röd vinbärskaka

Röd vinbärskaka är en saftig, lättlagad kaka fullproppad med bär från trädgården. En perfekt picknickkaka!

Petra Lindstrand
Röd vinbärskaka
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g röda vinbär

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

  2. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och bred ut i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.

  3. Strö över bären och tryck ner dem lätt i smeten.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min tills den blivit precis torr när du sticker i den. Låt svalna. Pudra kakan med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?