Röd vinbärskaka
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Röd vinbärskaka är en saftig, lättlagad kaka fullproppad med bär från trädgården. En perfekt picknickkaka!
Ingredienser
-
200 g
smör
- rumsvarmt
-
3 dl
strösocker
-
3
ägg
-
2,5 dl
vetemjöl
-
1 tsk
bakpulver
-
300 g
röda vinbär
Garnering
-
florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
-
Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och bred ut i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
-
Strö över bären och tryck ner dem lätt i smeten.
-
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min tills den blivit precis torr när du sticker i den. Låt svalna. Pudra kakan med florsocker.