Röd vinbärskaka

Röd vinbärskaka är en saftig, lättlagad kaka fullproppad med bär från trädgården. En perfekt picknickkaka!
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g röda vinbär

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

  2. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och bred ut i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.

  3. Strö över bären och tryck ner dem lätt i smeten.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min tills den blivit precis torr när du sticker i den. Låt svalna. Pudra kakan med florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!