Röd pestokyckling och fänkål på plåt

Att laga allt på en plåt underlättar i veckorna. Röd pestokyckling med fänkål på plåt är en smidig vardagsmiddags som kräver minimal passning.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g färskost - light (11 %)
  • 1 burk tomatpesto - (140 g)
  • 600 g potatis - fast
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ev salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken och blanda med färskost, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Vik ut kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred över hälften av tomatpeston. Klicka på färskosten. Rulla ihop kycklingen och lägg med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Bred över resten av tomatpeston.

  3. Skölj potatisen i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa fänkålen och spara dillen om det finns. Skär fänkålen i mindre klyftor. Blanda med 2 msk olja och lägg den på plåten. Krydda potatis och fänkål med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och allt fått fin färg. Ta ut och toppa med oregano och fänkålsdill. Servera eventuellt med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!