Röd pastasallad

Pastasalladen blir härligt röd om du kokar rivna rödbetor i vattnet med pastan. En god pastasallad till buffén eller som en egen rätt.

Allt om Mat
Röd pastasallad

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 2 rödbetor
  • 150 g fetaost
  • 1 bit purjolök - (ca 10 cm)
  • 1 röd paprika

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Koka upp tillsammans med vattnet till pastan. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.

  2. Smula fetaosten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Häll av vattnet och blanda pasta och rödbetor med fetaost, purjolök och paprika.

  4. Rör samman vinäger, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Copyright Per Magnus Persson