Röd pastasallad
Pastasalladen blir härligt röd om du kokar rivna rödbetor i vattnet med pastan. En god pastasallad till buffén eller som en egen rätt.
Ingredienser
-
300 g
pasta
-
2
rödbetor
-
150 g
fetaost
-
1 bit
purjolök
- (ca 10 cm)
-
1
röd paprika
Dressing
-
2 msk
vitvinsvinäger
-
4 msk
olivolja
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Skala och riv rödbetorna grovt. Koka upp tillsammans med vattnet till pastan. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.
-
Smula fetaosten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.
-
Häll av vattnet och blanda pasta och rödbetor med fetaost, purjolök och paprika.
-
Rör samman vinäger, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över salladen.