Röd- och svartvinbärssylt

En skojig effekt blir det om man gör sylt på både röda och svarta vinbär och häller i samma burk.
Allt om Mat

Röd sylt

  • 1 l röda vinbär
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl syltsocker

Svart sylt

  • 1 l svartavinbär
  • 0,5 dl vatten
  • 3,5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Repa och skölj bären. Lägg de röda bären tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Låt koka försiktigt utan lock ca 5 minuter.

  2. Skumma. Låt stå ca 5 minuter innan sylten hälls upp till hälften på väl rengjorda burkar låt svalna.

  3. Gör på samma sätt med de svarta vinbären och häll på den svarta sylten på de halvfulla burkarna med den röda sylten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!