Röd linssoppa

Det här receptet på en värmande och god linssoppa är en av Carinas favoriter. Soppan blir fyllig i smaken med körvel och sambal oelek. Den är dessutom billig. Ostsmörgås är gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 dl röda linser
  • 0,5 tsk salt
  • 5 potatisar - kokta tärnade
  • 1,5 dl grädde - visp- eller matlagning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • bröd
  • ost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Fräs den i olivolja. Slå på vatten och tillsätt buljongtärningen. Skölj linserna väl. Blanda ner dem. Koka 5 min.

  2. Tillsätt sedan potatis, grädde, tomatpuré och kryddor. Koka soppan 15 min, vispa i soppan så att den blir lite tjockare. Servera med bröd och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!