Röd julsallad med spetskål, granatäpple och nötter

Recept på röd julsallad med spetskål, granatäpple och nötter. Saftig sallad med röd spetskål som är mildare i smaken och mjällare i konsistensen än vanlig rödkål. Rätten har god sötma från dadlar och aprikos, och dressingen med sesamolja, soja och ingefära tillför asiatisk smak.

Röd julsallad med spetskål, granatäpple och nötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g spetskål - röd eller rödkål
  • 1 granatäpple
  • 250 g sallad - rossi eller rosésallad
  • 1 dl torkad frukt - t ex dadlar, aprikoser, russin, fikon
  • 1 msk svarta sesamfrön - eller ljusa
  • 1 dl cashewnötter - rostade

Dressing

  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 2 tsk soja - ljus

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  2. Hyvla eller skär kålen fint. Kärna ur granatäpplet. Strimla salladen.

  3. Blanda kål, sallad, hälften av granatäppelkärnorna, torkad frukt och sesamfrön. Tillsätt dressingen. Strö över cashewnötter och resterande granatäppelkärnor strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?