Röd currysoppa med sesam och nudlar

Värmande och färgrik gryta som är underbar att värma sig med under höst- och vintermånader.
Mitt Kök
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 msk olja - neutral
  • 2 - 3 msk röd currypasta - färdig
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 800 g hokkaidopumpa - eller butternutpumpa
  • 2 pkt Fazer Yosa havrebit
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 250 g nudlar - förkokta
  • 4 salladslökar
  • 2 dl böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Häll olja i en stor gryta. Tillsätt röd currypasta och ingefära och fräs någon minut.

  2. Häll över buljong och kokosmjölk och låt det koka upp.

  3. Skär pumpan i ca 1 cm fyrkanter och koka i ca 5 minuter eller tills pumpabitarna precis börjar bli mjuka.

  4. Stek Fazer Yosa havrebit i sesamolja- och frön. Salta och peppra.

  5. Fördela nudlar i skålar och häll över soppan.

  6. Toppa med Fazer Yosa havrebit, finstrimlad salladslök, koriander och hackade jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Fazer.

Recept från Mitt kök