Röd currylax med wokade grönsaker

Röd curry finns att köpa på burk, det är en god kryddblandning som passar utmärkt till laxen. Istället för risnudlar är det också gott med kokt basmatiris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 1 tsk röd curry thai - Santa Maria
  • 1 paprika - gul
  • 0,5 purjolök
  • 150 g risnudlar
  • 100 g shiitake - eller champinjoner
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 spansk peppar (chili) - röd och strimlad

Sås

  • 3 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 3 limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med röd curry. Stek i mitten av ugnen ca 10 min, tills innertemperaturen är 58°.

  2. Ansa och skär paprika och purjolök i strimlor.

  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Sila av vattnet.

  4. Woka paprika, purjolök, pepparfrukt och svamp. Blanda soja och vitlök.

  5. Servera laxen med nudlar, grönsaker, sojasås och limeklyftor. Ca 450 kcal, varav 17 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!