Rocky road-kakor

Kakor fyllda med choklad, nötter och marshmallows, inspirerade av godiset rocky road.

Katarina Carlgren
Rocky road-kakor
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar - 55 procent
  • 50 g salta jordnötter - grovhackade
  • 1 - 1,5 dl minimarshmallows

Topping

  • 100 g chokladknappar - 55 procent
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g salta jordnötter - hackade

Gör så här

  1. Vispa smör, rörsocker och strösocker krämigt med elvisp. Vispa ner ägget tillsammans med vaniljsockret i smeten.

  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Arbeta in det i smeten. Tillsätt choklad och jordnötter. Låt smeten stå i kylskåp i cirka 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 180 grader och lägg bakplåtspapper på två plåtar. Ta ut degen ur kylskåpet. Rulla degen till kulor och lägg dem på plåtarna. Platta till kakorna med en gaffel.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Ta ut kakorna och toppa dem med marshmallows, grädda kakorna i ytterligare 2–3 minuter. Låt kakorna svalna på plåten i cirka 5 minuter och sedan på galler.

  5. Topping: Smält chokladen tillsammans med vispgrädden i en skål över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna och toppa dem med jordnötter. Låt chokladen stelna före servering.

Vad tyckte du om receptet?