Rissallad med hela grönsakslandet

En mättande och god sommarsallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4,5 dl basmatiris
  • 1 burk majs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 burk grillad paprika - (500 g)
  • 1 knippa rädisor - (200 g)
  • 70 g röda mangoldskott
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll upp på fat och låt svalna.

  2. Häll av majsen genom durkslag. Rosta den i torr stekpanna tills den börjar få färg, salta. Skär de grillade paprikorna i grova bitar (spara 2 msk av oljan).

  3. Skiva rädisorna tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet. Skölj mangoldskotten.

  4. Blanda citronsaften med oljan från paprikan.

  5. Vänd ihop grönsakerna och skotten med riset. Ringla dressingen över salladen, salta och peppra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!