Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron  

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron är fräscha och goda. Förbered fyllningen, men vänta med att rulla in den i rispapperet till ca 1 timme före servering.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar - i lake (ca 350 g)
  • 0,25 gurka
  • 1 morot - stor
  • 0,5 rödlök - liten
  • 1 mango - liten, mogen
  • 1 avokado - mogen
  • 0,5 citron
  • 1 knippa dill
  • 1 förp rispapper - (ca 340 g)

Dippsås

  • 0,5 dl soja - japansk
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär mango och avokado i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp vatten i en gryta och håll varmt. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  3. Doppa ett ark rispapper i taget i det heta vattnet ca 10 sekunder. Lyft upp och spola i kallt vatten. Lägg ut rispapperet på en skärbräda och lägg på kräftstjärtar, grönsaker och dill. Strö över citronskal. Vik in ändarna på ­papperet och rulla ihop. Upprepa tills rispapper och fyllning tar slut.

  4. Dippsås: Blanda ingredienserna till såsen. Servera den till rullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!