Rispappersrullar med grönkål

Recept på rispappersrullar med grönkål. De här rullarna är hur fräscha som helst och trevliga att servera som förrätt eller plockrätt. Lite pyssliga att laga, men inte alls svåra.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 g glasnudlar - ca
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk ingefära - riven
  • 3 dl grönkål - hackad färsk
  • 2 msk mynta - hackad
  • 3 msk koriander - hackad
  • 1 sharonfrukt
  • 16 rullar rispapper - ca 20 centimeter i diameter
  • svarta sesamfrön

Dipp

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk lime - pressad
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 röd chili - hackad
  • 1 msk mynta - hackad
  • 1 msk koriander - hackad

Gör så här

  1. Rullar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Låt dem rinna av väl. Klipp dem i mindre bitar. Rör ihop sesamolja, fisksås, limesaft, ingefära, grönkål och örter. Vänd ner nudlarna och blanda noga.

  2. Skär sharonfrukten i tunna klyftor.

  3. Blöt upp ett rispapper i taget i kokhett vatten tills de är mjuka.

  4. Lägg en klyfta sharonfrukt högt upp på varje rispapper. Lägg en liten hög nudelsallad ovanpå varje sharonklyfta.

  5. Vik ihop ”långsidorna” och rulla ihop så att rullarna tillsluts. Strö på sesamfrö. Förvara i kylen. Lägg gärna rullarna i grönkålsblad vid servering.

  6. Dipp: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig. Servera dippen i små skålar och doppa rullarna däri.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök