Risotto på blomkål med musslor och parmesan

Njut av en läcker LCHF-risotto gjord på blomkål, grädde, parmesanost och musslor. Välj om du vill koka den rivna blomkålen i lättsaltat vatten eller fiskbuljong.
Elisabeth Johansson
Risotto på blomkål med musslor och parmesan
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 450 g musslor - kokta och frysta som fått tina
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan - riven
  • 30 g spenat
  • salt
  • svartpeppar - malen
  • olivolja - till stekning
  • ev fiskbuljong

Till garnering

  • persilja - hackad
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller fisk­ buljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.

  2. Skala och hacka löken och fräs den i olivolja i kastrullen. Salta, peppra och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.

  3. Plocka ur två tredjedelar av musslorna ur skalen.

  4. Häll i grädden i kastrullen och koka upp, vänd ner parmesanosten och musslorna utan skal, smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd i spenaten och lägg på musslorna med skal och sätt på ett lock och värm ett par minuter.

  6. Lägg upp i skålar och strö över persilja och ringla över lite olivolja.

  7. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök