Risotto med squash och rödlök

Recept på risotto med squash och rödlök. En vegetarisk rätt som även passar att servera som tillbehör till en bit fisk eller kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g squash - (1-2 st)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 3,5 dl avorioris
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2 hönsbuljong - (+ 1 l vatten)
  • 1,5 dl parmesan - riven (1 + 1/2 dl)
  • 2 krm svartpeppar - nymald (1 + 1 krm)

Gör så här

  1. Halvera och skiva squashen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.

  2. Stek squash och lök var för sig i olivolja tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.

  3. Finhacka vitlöksklyftan och fräs den en kort stund i smör. Tillsätt ris och saffran. Rör om och häll på vitt vin.

  4. Fortsätt att späda med några deciliter buljong åt gången. Låt buljongen koka in, rör om och tillsätt mer buljong. Fortsätt så tills all buljong är slut och riset krämigt.

  5. Blanda i parmesanost, peppar, lök och squash. Servera med extra riven parmesan och svartpeppar.

  6. Tips: Vinet kan ersättas med pressad citron och vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!