Risotto med mathavre

I den här risotton används mathavre i stället för ris. Mathavre är både god och nyttig, den innehåller mycket fullkorn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl mathavre
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 300 g rökt bog eller skinka
  • 1 purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor - röda
  • 2 msk smör
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g sallad - blandad
  • 8 skivor fiberfranska

Gör så här

  1. Koka mathavren i vatten och buljong ca 12 min utan lock.

  2. Strimla köttet. Skiva purjolöken. Skölj och ansa svampen, skär den i fjärdedelar. Kärna ur och tärna paprikan.

  3. Fräs kött och grönsaker i smör i en stekpanna. Krydda med peppar.

  4. Rör i mathavren i svampblandningen.

  5. Servera med sallad och bröd.

  6. TIPS! Kokt, kall mathavre är god i grönsallad och även i fruktsallad med lite yoghurt och honung.

För fler recept som är bra för tarmfloran, se Food Pharmacy Kokbok. En antiinflammatorisk kokbok!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!