Risotto med kyckling och svamp

Risotto med kyckling och svamp är god att servera med en grönsallad. Färskosten för risotton härligt krämig.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl arborioris
  • 250 g champinjoner
  • 1 knippa salladslök
  • 100 g färskost
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Putsa kycklingen och skär i stora bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen. Lägg i riset och låt koka utan lock ca 20 min. Rör om då och då.

  2. Ansa svampen och skär i fjärdedelar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite till garnering.

  3. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.

  4. Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner kyckling och svampfräs i riset när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Rör i färskost och 1/2 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över den sparade salladslöken och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!