Risonisoppa med korv

Förpackningar med blandade soppgrönsaker säljs i grönsaksdisken.
Allt om Mat
Risonisoppa med korv
Risonisoppa med korv Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g soppgrönsaker - eller
  • 1 stor morot
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri - en bit
  • 1 purjolök - en bit
  • 4 medelstora potatisar - (ca 300 g)
  • 4 wienerkorvar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 l vatten
  • 1 dl risoni (barilla) - (eller annan liten pastasort)
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tomater - grovhackade
  • 1 dl persilja - hackad

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor. Skär korven i slantar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, palsternacka och rotselleri ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1–2 minuter.

  3. Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låt koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.

  4. Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomat och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!